OVER KSVNB

Theatergezelschap 'Kan sporen van nootjes bevatten' is een overwegend haagse groep mensen met een passie voor amateur toneel. Na het volgen van diverse cursussen en het meespelen in andermans toneelstukken, produceren ze sinds vier jaar zelf voorstellingen. Met behulp van improvisatie en bestaande teksten worden uiteenlopende stukken gemaakt. 

NATASJA WISSINK

'Ik vind het een uitdaging om voor publiek te spelen, en me helemaal in te leven in de personage....het is geweldig om samen met je medespelers naar de voorstelling toe te werken, om uiteindelijk samen een geweldige voorstelling neer te zetten.'

MARLOES
VAN BENTHEM

'Het leven is een schouwtoneel' en om het op een podium te doen, maakt het allemaal extra spannend! Het hele proces van idee tot procuctie vind ik geweldig. Ik vind het een uitdaging om steeds iets te proberen wat ik nog nooit gespeeld heb. Als dat lukt, heb ik enorm veel plezier daar op het podium!

PAULIEN VAN BENTHEM

"Ik ben Paulien en inmiddels een van de Nootjes.
Ik heb al vaak meegedaan in toneelstukken, als klein meisje heb ik zelfs
op het grote podium gestaan in Joop van den Ende's "Anatevka".
Hartstikke kicken!
 

TJARDO DE JONG

Toneel als uitvergroting van de werkelijkheid. Improviserend werken aan een mooi stuk. Soms over de top, dan weer ingetogen. Dat is wat mij trekt in het spelen op de vloer. Met hernieuwde energie en vertrouwde gezelligheid, heb ik zin om het publiek te vermaken.

BRAM JANSEN

Frank Lammers is mijn favoriete acteur. Geweldig in zijn rol als J. Kessels.  Net als Frank liggen mijn roots in Brabant. Ik improviseer mijn rollen dan ook het liefst met een gezonde dosis nonchalance. Want "Een brabander zegt altijd ja... en ziet verder wel." 

GERRIT ZIJLMANS

'Stilstaan is achteruitgaan. Improviseren, feedback krijgen, zo samen een stuk maken (elke keer een beter stuk!) en dat spelen voor publiek, da's gewoon heel leuk…

TANJA VAN DEN ELSKEN

'Sinds 2014 heb ik me aangesloten bij de
Nootjes. Inmiddels heb ik in twee producties meegespeeld: in ´Storm´ als Mary, een kunstenares die meende dat de wereld om haar draaide, en in ´De Opvolging´ als Barbara, die als klokkenluider misstanden naar buiten bracht en daar een heel zware tol voor moest betalen...

Het is zo leuk om in de huid van een ander te kruipen!!

MARJOLEIN POST

Mijn grote voorbeeld is Annette Malherbe. Zij kan echt lelijk spelen in te krappe bloesjes, rollend door een paardenstal. Geweldig!

Ik leer steeds meer fysiek te spelen, hoge of lage status ligt mij allebei. Ik vind het leren kennen van je personage enorm leuk. Snappen waarom iemand doet zoals ze doet.

CHRIS
DE RUIJTER

'Ik ben Chris, 35 jaar en ik speel sinds vier jaar bij de Nootjes. Toneel zie ik als een ontsnappingsroute uit het alledaagse, of je het nu kijkt of speelt.